Tandi Flora a szegedi Király-König Péter Zeneiskolában ismerkedett először a zenével. Kilenc év zongoratanulás, szolfézs és zeneirodalom képzés után magánének szakos lett Katona Juditnál. Hat évig tanult az intézményben klasszikus hangképzést, majd D. Szécsi Edit énekművésznél folytatta tanulmányait, aki a mai napig mestere.

2009-től Miklósa Erika mentorálja. A kezdeti szimpátia és együttes munka mély barátsággá alakult, melynek gyümölcse lett egy műfajokon átívelő közös dal. A Hazatalál című duett kettejük történetét meséli el. Mentor és mentorált közösen is koncerteznek, ahol a könnyedebb műfaj dominanciája mellett operabetétek is megszólalnak.

2013 őszén megjelent bemutatkozó lemeze Premier címmel, melyet példaképének, Lara Fabiannak ajánl. A belga énekesnőhöz eljutott nem csak az ajánlás híre, de maga a lemez is. Az albumon közreműködik Miklósa Erika, Feke Pál, Puskás Peti, Kocsis Dénes, Demeter László, Molnár Gábor és a francia David Bán is. A lemez sikerét mutatja, hogy Fonogram jelölést kapott az Év felfedezettje kategóriában.

Ugyancsak 2013-ban az MKB Bank Kiválóságok Klubja elindított egy tehetségprogramot, melyben Flora a négy kiválasztott fiatal egyike lehetett.

2015-ben tárgyalásokat kezdeményezett Lara Fabian menedzsmentjével, majd a belga énekesnővel személyesen is találkozott, így felmerült egy jövőbeli közös produkció terve is. Az évet hasonló nemzetközi előrelépéssel zárta, a francia Eurovíziós nemzeti válogatóra benyújtott nevezését a szakmai zsűri elfogadta, így az ő dala is versenyzett az ország képviseletéért. Bár végül nem ő énekelt Franciaország színeiben 2016-ban a stockholmi színpadon, a kvalifikáció bemutatkozási lehetőséget biztosított számára, és kapukat nyitott meg előtte szomszédos országok médiafelületein is, mely megjelenésekhez a Cseh Tamás Program nemzetközi promóciós támogatása nagyban hozzájárult.

Flora a komoly és a könnyű műfajt egyaránt fontosnak tartja, hiszen tudja, hogy a klasszikus zene művelése elengedhetetlen a kimunkált énekhang és ízlés kialakításához. Azért húz a szíve a könnyűzene felé, mert ezekben a dalokban az érzelmek közvetítése könnyebbé válik számára. A komolyzene-könnyűzene dilemmája nem kérdés: az értékes, jó zenét keresi minden műfajban. Sokféle stílust kedvel, a francia zene, a frankofón világ nagy rajongója, de számára Celine Dion és Lara Fabian jelentik azt a zenei vonalat, hangot, személyiséget, amely legközelebb áll elképzeléseihez. Tehetségüket nagyra tartja és becsüli, pályájukat követendő példának tekinti.

Jelenleg második lemezének anyagán dolgozik, valamint koncertezik itthon és külföldön egyaránt.